Amit az ózonról tudni kell

Fertőtlenítésre, tisztításra alkalmas zárt terekben!

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer gyorsabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan a helyiség minden pontjába eljut, ahol elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat. Mindezt úgy teszi, hogy a berendezési tárgyakat nem károsítja. Ugyanakkor nem távolítja el a látható szennyeződéseket, foltokat, azaz nem pótolja a hagyományos takarítást. Az ózon fertőtlenítő hatása tudományosan megalapozott, a gyógyászatban és szépségiparban számos felhasználási területe ismert (ózonos-ionizációs gőzbúra, ózonos gőzölő). Az egyéb fertőtlenítő szerekkel szemben az ózongenerátor használata teljesen környezetbarát. Az ózonos fertőtlenítés után nem marad más vissza, csak tiszta, oxigéndús levegő.

Fontos megemlíteni, hogy az ózongáz mérgező, nagy mennyiségű, hosszútávú belélegzése irritáló
és egészségkárosító hatású, ezért a kezelés alatt a kezelt területen élőlénynek tartózkodni TILOS!
(ember, állat, növény)

Ózongenerátoros fertőtlenítés

Hatékony megoldás baktériumok, vírusok, gombák, kellemetlen szagok és poratkák ellen.

Baktériumok

Az ózonos fertőtlenítő technológia az ózon segítségével, erősségével hatékony baktériumölő eljárás. Vegyszermentes, 100%-ban természetes.

Vírusok

A levegőben terjedő vírusokat az ózon aktív oxigénje azonnal megtámadja és elpusztítja. Az ózonos eljárás a belső terek levegőjét és felületeit hatékonyabban tisztítja, mint a hagyományos takarítás.

Penészgombák

Az ózonos technológia elpusztítja a penészgombát és a penészspórákat a helyiség levegőjében és a felületeken. Az ózonos kezelést a penész fizikai eltávolítása után érdemes használni az újbóli kialakulás ellen.

Poratkák, allergének

Az ózonos fertőtlenítés során az ózon a helyiség legrejtettebb, hagyományos takarítással nem elérhető helyeire is eljut és jelentősen csökkenti az atkák számát a résekben, repedésekben, bútorok szöveteiben, textíliákban. A levegőben szálló pollenek mellett tisztítószer- és vegyszermaradványok is irritációt okozhatnak a felületeken megülve és a légmozgás hatására újra és újra belekeverednek a levegőbe. Az ózonos eljárás oxidálja ezeket és megszünteti az allergiát kiváltó hatásukat.

Rovarok

Az ózongáz elzavarhatja a rovarokat a kezelt helyiségből. A hatékonyság függ a rovar fajtájától, az elterjedés mértékétől, a kezelni kívánt terület nagyságától. Esetenként többszöri kezelés javasolt.

Kellemetlen szagok

Az ózonos fertőtlenítő technológia a szagmolekulákat semmisíti meg. Ezzel véglegesen megszünteti a kellemetlen szagokat. Az ózon a dohányfüst, dohos szag, füstszag hatékony ellenszere. A lakásban ill. gépjárműben való dohányzáskor a cigarettafüst gyorsan beleivódik a textíliákba. Onnan eltávolítani szinte lehetetlen, az elektromos légfrissítők újabb irritációt okozhatnak. Az ózonos fertőtlenítés erre tökéletes megoldás, teljes mértékben megszünteti a kellemetlen szagok, gázok okozta irritációt.

Szeretnéd autód, ingatlanod hatékonyan
ózonnal fertőtleníteni?

Tovább a kapcsolatfelvételhez!